Geluidrapport Houtbewerking en Handel

Geluidrapport of Akoestisch Onderzoek. Hierbij een kleine greep van bedrijven in de houtbewerking en houthandel waarvoor wij geluidsmetingen of een akoestisch onderzoek c.q. geluidrapport hebben verricht in het kader van bijvoorbeeld een nieuwe Omgevingsvergunning of melding. Als u vragen heeft of u wilt een vrijblijvende offerte neemt u dan contact met ons op Bel.: 0182-342311.

Geluidrapport voor de Houthandel en Houtverwerkende industrie. Voor de volgende bedrijven maakten wij een akoestisch rapport en hebben wij geluidsmetingen verricht (slechts een beperkte opsomming).
Een Akoestisch onderzoek bij houtbewerking en houthandel vindt plaats volgens  het ‘Meet- en rekenmethode geluid Industrie’ zoals opgenomen in bijlage IVh van de Omgevingsregeling c.q. de Handleiding Meten en Reken Industrielawaai (HRMI) hierin zijn diverse reken- en meetmethoden beschreven hoe een akoestisch onderzoek uitgevoerd moet worden. Bij het onderzoek worden er geluidsmetingen verricht met precisie geluidmeetapparatuur van Bruel & Kjaer of NTI, SVANTEK, ABC of RION die voldoen aan klasse-1 volgens IEC-61672-3 : 2013. Deze meetapparatuur is gekalibreerd volgens de norm IEC-61672-3: 2013. Voor het onderzoek vindt er een gesprek en inventarisatie plaats waarbij wij met u de activiteit bepalen binnen uw bedrijf, op basis hiervan wordt de bedrijfsduur van de diverse geluidsbronnen bepaald en ingevoerd in een rekenmodel zoals SoundPLAN en GeoMilieu. In een akoestisch rekenmodel wordt een drie dimensionale simulatie van de werkelijkheid gemaakt van alle gebouwen, wegen, geluidsabsorberende vlakken en geluidsreflecterende vlakken etc. Vervolgens kunnen hiermee berekeningen worden verricht en/of maatregelen worden berekend zoals geluidsdempers, geluidsschermen of andere geluidreducerende maatregelen. De resultaten worden vervolgens gerapporteerd in een rapport wat bij de melding of aanvraag ingediend kan worden.

Bedrijf Plaats Adviezen
‘t Centrum het panbos Katwijk Akoestisch onderzoek
Pontmeyer Zwammerdam  Zwammerdam
Labee Vezelpers B.V. Langerak Geluidsmeting
Bois-Oss B.V. Oss
Gooskens B.V. Klundert Geluidrapport
Wiklo B.V. Liempde  Geluidmeting
VoF Centrum/Panbos Katwijk
G&V Hout B.V. Helvoirt Geluidrapport
Houthandel Gooskens Moerdijk Stofonderzoek en Geluidrapport
Dekker Zevenhuizen BV Zevenhuizen Geluidrapport
Prins Tuinhuisjes Bergambacht Geluidsonderzoek
Multi Blad B.V. Alphen A/D Rijn Geluidrapport gezoneerd terrein
Alberts en Kluft BV Almere Akoestisch onderzoek
Carrecon Poeder Coatings BV Bergschenhoek Akoestisch onderzoek
Roggeveen en Vermeulen Boskoop Akoestisch onderzoek
Geluidrapport Rekenmodel
Akoestisch Onderzoek 3D simulatie