Afname van geluid

Terug naar overzicht

Geluidsonderzoek : Hieronder treft informatie aan m.b.t. geluid opgesteld door ons bureau en/of derden.
(Gebruik van deze informatie is geheel voor eigen risico, er kunnen op generlei wijze rechten of claims aan ontleend worden).

Geluidsonderzoek. Afname van geluid
Geluidsonderzoek, afname van geluid

Geluidsonderzoek : Afname van geluid

Hieronder ziet u grafisch weergegeven de afname van het geluid afhankelijk van de geluidsbron, zie ook het document verzwakking-van-geluid.htm. De meeste ingenieursbureaus cq akoestisch adviseur gebruiken tegenwoordig Geomilieu of Soundplan om de afname van een bepaalde geluidsbron te berekenen c.q. voor hun geluidsonderzoek / akoestisch onderzoek. Deze geografische  rekenmodellen  kunt u zien als een soort autocat  (TM) voor geluid. Hierin wordt de omgeving drie dimensionaal ingevoerd, gebouwen, wegen, waterpartijen, grasvlakken, geluidsbronnen etc. Vervolgens berekend het programma de geluidsverzwakking afhankelijk van het type geluidsbron. In Nederland is  Ingenieursbureau  DGMR ervoor te danken dat wij zulke mooie software tot onze beschikking hebben. International wordt veelal SoundPlan gebruik als prognose rekenmodel voor het prognosticeren van geluid en het maken van een geluidsrapport. AV-Consulting is dealer van SoundPlan Software maar heeft zelf ook o.a. Geomilieu software.

AV-Consulting voert akoestisch onderzoek en verricht geluidsmetingen in zeer uiteenlopende projecten. Van geluidsmetingen op booreilanden, naar water gemalen, machine productie tot geluidsonderzoek bij horeca.